Care sunt covorasele auto potrivite pentru masina ta?

Aparent un detaliu destul de nesemnificativ, covorasele auto capata importanta pentru proprietarii care au grija de masina lor si ii preocupa toate aspectele legate de estetica acesteia. In cazul in care duci masina la spalatorie macar o data pe luna, iar degresarea farurilor este bifata chiar mai rar de atat, interiorul masinii tale este una dintre responsabilitatile de care trebuie sa te ocupi, cu atat mai mult atunci cand vremea de afara incepe sa se raceasca. Atunci iti vei da seama cu adevarat de eficienta covoraselor auto pe care le ai.
In cazul in care nu stii care optiune este mai indicata pentru masina ta, iata cateva sfaturi menite sa te ajute sa gasesti covorase auto potrivite.

Covorase cu sau fara miros
Exista anumite covorase auto realizate dintr-un material cauciucat, care emana un miros puternic, uneori insuportabil. Daca esti sensibil sau alergic la mirosurile pregnante, opteaza pentru cele care au un miros neutru. Astfel vei evita senzatia de disconfort cauzata de izul puternic. Desigur, alege producatori cunoscuti pe aceasta nisa, nu niste marci despre care nu ai auzit niciodata.
Covorase auto din cauciuc vs covorase auto tip mocheta
O dilema pentru multi soferi este alegerea materialului potrivit pentru covorasele de masina. Au de ales intre doua variante, cauciucul cu mocheta, ambele cu avantaje si dezavantaje. Iata despre ce este vorba.
Covorasele din cauciuc sunt produse, asa cum sugereaza si denumirea, din cauciuc si sunt perfecte pentru cei care locuiesc in regiunile unde ploua mult. De asemenea, sunt recomandate soferilor care obisnuiesc sa se deplaseze cu masina in medii umede, sau pe trasee de munte. Acestea sunt prevazute cu borduri din cauciuc, al caror scop este cel de a impiedica apa sau murdaria sa se deplaseze mai departe. Astfel, masina se va pastra curata pentru mai mult timp. Este suficient sa scoti covorasele atunci cand e cazul si sa le speli cu un furtun cu apa.
Singurul asa zis inconvenient al acestui tip de covoras este faptul ca nu sunt atat de elegante ca cele din urmatoarea categorie. Nu in ultimul rand, este important sa stii ca iti poti achizitiona covorase din cauciuc pentru toamna si iarna, intrucat precipitatiile in aceasta perioada sunt mai bogate decat in restul anului.
Covorasele auto tip mocheta confera picioarelor un confort mai ridicat, deoarece sunt mai moi decat cele din prima categoria. Realizate dintr-un material din nylon rezistent, acestea se gasesc in nuante si dimeniuni diverse, in functie de gusturile, respectiv modelul masinii pe care o conduci. Sunt functionale in sensul ca retin praful mai eficient decat covorasele aut din cuciuc, deci sunt gandite mai ales pentru sezonul cald.
Un set de covorase cuprinde 4 piese, destinate fiecare in parte pentru toate cele 4 spatii pentru picioare din autovehicul. Acestea asigura protectie contra murdariei, a lichidelor sau a petelor, garantand atat soferului, cat si resului pasagerilor un nivel de confort optim, pentru ca deplasarile pe distante lungi sa devina experiente cu adevarat placute.
Cei aflati in cautarea unor accesorii si piese auto de inalta calitate, pot accesa site-ul tuning-car.ro. Drumuri bune!