Cunoscuta ca unul dintre suplimentele nutritive cele mai folosite, creatina vine la pachet cu o multime de beneficii. Aceasta a fost de-a lungul timpului intens cercetata de specialisti, astfel fiind recunoscuta pentru proprietati excelente, dovedite.

In principiu aceasta substanta este in atentia celor care au in vedere obiective precum cresterea masei musculare, respectiv reducerea tesutului adipos. Desigur, motivele pentru care sportivii consuma creatina sunt mult mai multe. Stiai ca este o soluti pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca memoria de scurta durata?

Creatina, un ajutor in atingerea de noi recorduri in antrenamente

De obicei aceasta devine un aliat de incredre in randul celor care au ca obiectiv atingerea de noi recorduri la exercitiile lor. Aspecte precum o recuperare mai eficienta sau o sprintare mai rapida intra in randul motivelor pentru care este consumata creatina.

Cum functioneaza creatina in organismul uman? Ei bine, in corpul nostru aceasta intra in contact cu fosfagenul, un compus chimic alaturi de care se formeaza fosfocreatina. In timpul efectuarii exercitiilor mai intense de tipul unor genuflexiuni cu greutate ori sprinturi, organismul va consuma creatina in vederea crearii de energie, mai exact de ATP-ul necesar pentru aceasta. Practic abilitatea de a te misca la o intensitate mai mare are la baza aceasta rezerva care se regaseste in muschi.

PCr-ul este folosit de corp in timpul miscarilor explozive, de tipul antrenamentelor cu greutati. Te ajuta practic sa faci repetarile in plus mult mai eficient, lucru mai greu de indeplinit in mod normal, fara sustinerea creatinei.

Cum te ajuta suplimentele cu creatina? Prin aceasta suplimentare, ai posibilitatea de a te antrena pentru un timp mai indelungat, la o intensitate mai mare. Pe parcurs vei observa o adaptare mai buna la antrenament, ce va rezulta in cresterea masei musculare. Alte efecte notabile sunt timpii mai rapizi la sprinturi, precum si o forta mai mare.

Creatina si cresterea masei musculare

Este deja dovedit faptul ca, in combinatie cu antrenamente de rezistenta, creatina reprezinta o modalitate utila de a creste in masa musculara. Potrivit dovezilor, aceasta aduce un aport important in acest proces, putand fi chiar si dublata cresterea, comparativ cu cineva care se antreneaza, dar nu suplimenteaza.

Nu sunt destul de clare mecanismele precise pentru crestere, dar potrivit dovezilor poate fi vorba despre capacitatea de a efectua antrenamente mai calitative. Altfel spus, avand depozite suficiente de creatina, ai sanse sa efectuezi mai multe repetari, dar totodata si sa iti imbunatatesti recuperarea in timpul dintre seturi.

Cu timpul, vei observa astfel o crestere musculara mai accentuata. Merita amintite si proprietatile osmotice. Ce inseamna asta? Creatina atrage in celulele muschilor apa, favorizand marirea lor. Aceasta este asemenea unui semnal, ce declanseaza sinteza proteinelor. Este vorba despre procesul prin care sunt creati muschii.

Iata de ce suplimentarea cu creatina este de interes major pentru cei care doresc sa isi creasca masa musculara. Descopera produse de calitate la Body Line, in cadru e-shop-ului online si fa schimbarea mult dorita, la care pana in prezent doar ai visat.

Clasificate în: