Cum sa alegi inelul de logodna potrivit – ghid complet adresat publicului masculin

Pentru cei mai multi dintre barbati, alegerea inelului de logodna se tranforma intr-o adevarata provocare. Cu unul sau mai multe diamante, din aur galben, roz sau alb, sofisticat sau clasic, bijuteria pe care partenera o va primi trebuie sa se plieze intocmai pe gusturile ei. Intrucat fiecare este unic, iata cateva informatii care ti-ar putea fi de folos daca esti in cautarea inelului de logodna perfect!

Tipuri de inele de logodna

Solitaire, modelul clasic, minimalist, este tipul de inel care se bucura de stalucirea intensa a unui singur diamant. In general, acesta are taietura Briliant. Daca ea este o femeie sofisticata, deopotriva eleganta, ii vei putea alege un inel de logodna in stil minimalist, intr-o forma clasica, realizat din aur alb sau galben si pe care troneaza un singur diamant.

Inelul cu trei diamante, fiecare in parte impodobind montura unor inele de logodna cu diamant cu o semnificatie aparte – trecut, prezent si viitor. Aceste modele au fost special gandite pentru cei care vor sa beneficieze in continuare de caracterul fin al clasicului inel de logodna, dar totodata nu se multumesc cu un singur briliant in montura bijuteriei.

Centura de diamante cu ale sale sclipiri intense va cuceri iremediabil orice inima. Inelul de logodna ce are pe intreaga sa suprafata o centura de diamante va pune in valoare orice fel de verigheta.

Inelele de logodna in stil regal sunt la mare cautare si raman in topul preferintelor celebritatilor de peste hotare. Ca o demonstratie in acest sens, insasi regina Elisabeta se inscrie in categoria purtatoarelor unui astfel de inel impresionant, ce sfideaza formele clasice ale bijuteriei.

Cat priveste piatra, alege diamantul ca piesa de rezistenta a inelului de logodna. Oglindeste-ti iubirea pentru EA in reflexiile magice ale pretioasei pietre.

Marimea inelului

Poti afla masura perfecta pentru inelul de logodna imprumutand unul dintre inelele preferate ale partenerei. Mergi cu acesta la un bijutier care va verifica dimensiunea acestuia. Trebuie insa sa fii sigur ca inelul ales din cutia ei cu bijuterii este unul purtat pe inelar, nu pe un alt deget.

In plus, trebuie sa stii ca un inel incrustat cu diamante pe partile laterale nu va putea suferi modificari, daca bijuteria nu se va potrivi purtatoarei.

Un alt truc este cel de a masura cu ajutorul unei rigle diametrul unui inel. Asta inseamna ca se va masura numai interiorul bijuteriei, mai putin sina acestuia.

Cei patru C

Inainte de a cumpara inelul de logodna trebuie sa afli despre cei patru C, calitati care practic definesc orice dimanat. Este vorba despre culoare (colour), claritate (clarity), taietura (cut) si greutatea in carate (carat).

Bijuteriile cu diamante trebuie sa vina insostite de un certificat care sa ateste autenticitatea pietrelor pretioase, precum si o prezentare a calitatilor acesteia. Diamag.ro, magazin online specializat in bijuterii, poate fi un exemplu si o recomandare in acest sens.

Caratele au legatura strict cu greutatea dimanatelor, nu cu dimensiunea acestora. Se tine cont la alegerea greutatii in carate potrivite de masura degetului purtatoarei, dimensiunea monturii si nu in ultimul rand, de cat este fiecare dispus sa investeasca in aceasta piatra pretioasa.

Cand vorbim de claritate ne referim la acele imperfectiuni care apar in mod natural la diamante. Exista denumiri specifice atribuite acestor imperfectiuni, precum pete sau incluziuni. Cele mai dorite pietre sunt cele cu cat mai putine imperfectiuni sau cat mai putin vizibile.
Cat priveste culoarea unui diamant, aceasta vizeaza gradul de puritate al nuantei acestuia, nicidecum faptul ca piatra este roz, albastra sau alba, asa cum tind multi sa creada.

Taietura dicteaza capacitatea de reflexie a luminii in interiorul dimantului, dimensiunea si finisajul. Atunci cand aceasta nu este desavarsita, briliantele vor parea sterse, lipsite de stralucire, chiar daca claritatea si culoarea sunt ideale.

Intrucat prima impresie mereu conteaza, inelul trebuie sa fie prezentat si oferit persoanei iubite intr-o maniera cat mai originala. Da frau liber imaginatiei sau orienteza-te catre un magazin care in afara de crearea inelului in sine, se ocupa si de imaginea produslui final, respectiv personalizarea acestuia. De exemplu, la Diamag.ro, bijuteriile sunt elegant ambalate in cutii, iar acestea vor fi mereu isotite de certificare de garantie corespunzatoare.