Ce reguli impune exploatarea forajelor

Nu oricine poate realiza un foraj puturi si cu siguranta ca nu oricum. Pentru a putea exploata un foraj si pentru a duce operatiunea la bun sfarsit, se impun cunostinte in domeniu, dar totodata sunt necesare instrumente de lucru adecvate si echipamente pe masura.

Conteaza cum se capteaza apa din puturi, precum si debitul la care se va realiza. Aceste aspecte dicteaza in mare masura durata de viata a lucrarii. Limitele de debit la care sunt exploatate forajele sunt cele de care depinde functionalitatea lor. De asemenea, de influenta sunt si intensitatea si ritmul de intretinere a lucrarilor.

Atunci cand te intereseaza sa beneficiezi de foraje puturi, recomandat este sa soliciti sfatul expertilor. Gasesti oferte propuse in acest sens de diverse firme de foraje. Ecodrillforaje.ro este un nume de luat in seama, care iti ofera de asemenea si recomandari cu privire la modalitatea optima de a le exploata.

Iata care sunt cateva operatii importante de realizat inainte de a pune in functiune forajul.

  • Verifica calitatea apei, din punct de vedere fizic si chimic, prin raportare si la natura stratului acvifer.
  • Efectueaza pompari de verificare pentru debit acolo unde forajul este pus mai tarziu in functiune.
  • Ai in vedere si executarea unei denisipari.

De asemenea, exista o serie de operatii de baza pe care trebuie sa le ai in vedere in ceea ce priveste mentenanta unor astfel de lucrari.

Ca in cazul oricarei aplicatii, si forajul presupune o exploatare supravegheata. Debitul din puturi este cu siguranta un detaliu pe care nu vei dori sa il treci cu vederea. Este necesar sa il stabilesti cu exactitate si sa il mentii in limita respectiva.

Tot referitor la exploatarea corespunzatoare a forajelor se refera si urmarirea indeaproape a caracteristicilor hidrologice. Te intereseaza acest aspect pentru ca te ajuta sa deduci starea de imbatranire a forajului. Astfel stii daca este necesar sa intervii asupra structurii sale, daca sunt necesare imbunatatiri la nivelul acestora. In unele cazuri este recomandata chiar abandonarea respectivului strat acvifer.

In functie de echipa cu care alegi sa colaborezi in acest sens, poate exista posibilitatea constructiva de a completa necesarul cu pietris de margaritar. Acesta reprezinta un element foarte important in cadrul sistemului de filtrare specific putului.

Acolo unde forajele prezinta un nivel artezian, recomandarea expertilor este de a evita socurile de debit atunci cand sunt exploatate. Este ideal bineinteles si sa se mentina o evidenta cat mai corecta a lucrarilor care se executa pentru o exploatare optima ulterior. Dicteaza in mare masura durata de exploatare a acestora si deservirea cu personal calificat. Asadar, acolo unde lucrarea a fost executata de o echipa experta, se vor vedea cu siguranta si rezultatele. Aceasta va sti si cat este necesara interventia asupra forajului si cum trebuie sa se realizeze intretinerea acestuia.

Iata deci cateva reguli de avut in vedere cu privire la exploatarea forajelor, pe care cei specializati in domeniu le recomanda pentru o durata indelungata de viata a acestora. Cat despre servicii profesionale, poti accesa site-ul ecodrillforaje.ro.