Daca vrei ca cei ce consuma produsele pe care le comercializezi sa aiba posibilitatea de a verifica sursa lor de provenienta – adica sa se convinga ca au la baza lemn din paduri bine gestionate –  si sa incurajezi vanzarea lor, ai nevoie neaparata de certificarea PEFC. Desigur, acestea doua nu ar trebui sa fie singurele motive pentru care aplici pentru ea. Convingerile proprii ca faci ceea ce trebuie facut ar trebui sa primeze in acest caz.

Pentru ca produsele tale vor purta etichetele ecologice bine cunoscute, orice consumator va sti ca se poate baza pe ceea ce oferi, fara grija ca ar contribui la taierea necontrolabila a padurilor.

Ce este PEFC?

Vorbim despre un program ce are ca obiectiv aprobarea certificarii forestiere, fiind cel ce ocupa cele mai mari proportii in materie de sistem de certificare forestiera. De stiut despre aceasta organizatie e faptul ca este non-profit, deci nu urmareste un interes personal, fiind si neguvernamentala. Altfel spus, nu exista intentii ascunse in spatele sau.

Cum functioneaza aceasta?

Ca exemplu de urmat, PEFC se raporteaza la diverse sisteme de certificare existente la nivelul a mai multor tari, avand in vedere standardele lor pentru gestionarea padurilor si lantul de custodie. Vorbim aici doar de cele care chiar respecta standardele internationale de durabilitate. O astfel de aprobare va beneficia deci de adaptari in functie de prioritatile locale, dar si de conditiile de aceeasi natura. Pe scurt, o certificare PEFC are in vedere intregul lant de aprovizionare forestiera, avand ca obiectiv promovarea unor practici corecte la nivelul padurilor, care constituie proprietate publica. Asadar, aceasta este dovada ca produsele forestiere din lemn respecta atat standardele ecologice, cat si pe cele etice si sociale.

De stiut ca aceste standarde tin cont si de padurile detinute de familie si comunitate, fiind adaptate in asa fel incat certificarea sa fie o optiune si pentru micii proprietari de paduri. Daca te intereseaza deci sa te certifici, poti face asta optand pentru servicii de consultanta dedicate. Poti citi mai multe pe acest subiect si in cadrul site-ului Isogoldconsult.ro, recunoscut pentru ajutorul ce il furnizeaza in vederea obtinerii unei certificari PEFC. Daca ai nevoie de mai multe motive pentru a opta pentru acesta, expertii te vor convinge ca este o alegere care merita efortul tau.

Reamintesc aici de eticheta ecologica recunoscuta la nivel mondial de care produsele tale vor beneficia, practic de increderea pe care o transmiti publicului tau. Aceasta este un avantaj la scara larga, inclusiv cand vine vorba despre lantul de custodie sau despre diverse proiecte de constructie.

Priveste totul ca pe o solutie la a indeplini cap – coada legea. Astfel stii ca indeplinesti atat reglementarile legale, cat si pe cele private sau chiar politice vizavi de achizitionarea de lemn si asta la nivel mondial. Ideea este sa demonstrezi publicului ca sustii ideea de sivicultura responsabila prin actiunile tale.

Clasificate în: