Orice cuplu face sex, insa nu orice cuplu stie cum sa mentina scanteia aprinsa in dormitor. Sexul e unul dintre cele mai potrivite moduri pentru a apropia un cuplu, atat din punct de vedere emotional, cat si spiritual. Sexul e modalitatea prin care ne conectam unii cu altii, modalitatea prin care ne satisfacem asteptarile si nevoile fizice, modalitatea prin care ne impacam dupa certuri, modalitatea prin care facem copii. E de asemenea si o modalitate prin care va puteti distra. Cum? Cu ajutorul jucariilor sexuale pentru cupluri, care pot adauga varietate si intensitate in viata voastra intima.

Jucariile sexuale reprezinta o modalitate fantastica si accesibila de a imbogati viata sexuala fara a va aventura in afara relatiei sau de a invita un tert sa se alature. Deoarece ambele metode anterioare vin cu propriul set de complicatii care pot duce la sfarsitul unei relatii, consideram ca jucariile sexuale sunt o alternativa sigura. Desi unii barbati pot vedea aceste jucarii sexuale ca o amenintare la adresa propriilor lor abilitati sexuale, studiile arata ca ideea devine mai putin intimidanta si mai larg acceptata dupa ce le incearca.

Jucariile sexuale in cuplu: bune sau rele?

Contactul cu pornografia determina foarte multi barbati sa se simta presati cand vine vorba de satisfacerea partenerei. Aceasta presiune ii poate chiar impiedica din a folosi vibratoare, de exemplu, pentru a pipera relatia, temandu-se ca i-ar putea pune intr-o pozitie proasta si ca ar spune despre ei ca nu sunt capabili.

Totusi, studiile sugereaza ca asemenea mitului „nu fac sex ca ma doare capul” (cand, de fapt, sexul ajuta la eliberarea tensiunilor musculare si cerebrale si, implicit la „vindecarea” durerilor de cap), si in cazul utilizarii jucariilor sexuale, acestea au puterea de a creste nivelul de incredere in sine si in partener. 

Iata care sunt principalele 5 beneficii ale utilizarii jucariilor sexuale in viata de cuplu:

– Acestea duc la o satisfactie sexuala mai mare: ce se intampla, de fapt, este ca partenerul are ocazia de a-ti explora mai atent corpul si de a te cunoaste mai bine! 

– Utilizarea jucariilor sexuale contribuie la cresterea increderii in sine: fiind mai constienti de corpurile noastre si ale partenerilor invatam sa avem mai multa incredere in noi insine si in corpurile noastre;

– Ne ajuta sa dormim mai bine. In timpul excitatiei sexuale creierul elibereaza dopamina, oxitocina si endorfine. Asta ne face sa fim mai fericiti, sa dormim mai bine si… sa traim mai mult!

– Ele cresc nivelul de satisfactie al partenerilor. Cum spuneam… varietatea este necesara! Si cu acestea se produce safe.

– Previn si ajuta in disfunctiile sexuale. Atat barbatii cat si femeile pot suferi de disfunctii sexuale. Din acest motiv jucariile pot ajuta atat in reducerea anxietatii cat si a disfunctiilor erectile.

In final, tin sa mentionez ca jucariile sexuale NU ar trebui sa inlocuiasca activitatea sexuala normala… si nici sa distraga atentia de la ce isi doresc partenerii in intimitate. Din acest motiv jucariile ar trebui sa fie privite ca un deliciu conceput pentru a imbunatati experienta si a ne descoperi mai bine!

Clasificate în: