Halloween 2020 se sărbătorește pe 31 octombrie, în weekend, dar cei de la Google s-au decis să ”fure startul” celebrărilor printr-un doodle ghiduș.

Dacă intri azi pe Google.com, preferabil de pe mobil, sigla a fost înlocuită cu o referință la una dintre cele mai importante sărbători de import. Era imposibil ca Halloween 2020 să nu fie sărbătorit într-o formă sau alta de gigantul din Mountain View.

Spre deosebire însă de o grafică simplistă sau o scurtă animație pe care o vezi deseori în locul siglei Google, gigantul a optat pentru un joc video optimizat pentru mobil. Nu este un joc foarte complex, cu doar patru niveluri, dar pare să fi implicat un efort semnificativ pe partea de programare, având în vedere postarea de pe blogul companiei care detaliază procesul.

Spre deosebire de majoritatea creațiilor de tip Google Doodle, aceasta este o referință ”istorică” la un doodle foarte vechi. Pisica magică din micuțul joculeț a fost introdusă în spațiul online în 2016, tot printr-un doodle de Halloween. Dacă ai o curiozitate despre versiunea originală, Google ține o arhivă a acestor creații, iar 2016 Magic Cat Academy este disponibil aici.

Din poziția de jucător, tu intri în pielea pisicii Momo, iar scopul tău este să-ți ajuți prietenii să ajungă la noi adâncimi într-o aventură încărcată de fantome subacvatice. Apogeul este o confruntare cu Big Boss, pentru că cei de la Google nu au putut să inventeze un nume mai șugubăț decât ”marele șef”. Până la el însă, există o armată de mici fantome pe care le poți elimina desenând pe ecranul telefonului simbolul ilustrat deasupra fiecărei ”monstruozități”.

Practic, înoți și faci swipe-uri pentru a te pregăti să celebrezi Halloween 2020. În orice alte condiții, poate te-ai fi costumat și ai fi mers la o petrecere, chiar și în România, în acest an, sărbătoarea americană poate fi celebrată și cu ajutorul celor de la Google.

Clasificate în: