Dacă vrei un telefon bun, de încredere, Nokia pare să fie cea mai bună soluție, cu mult peste concurență, conform unui studiu publicat de Counterpoint.

Analiza Counterpoint Trust Rankings apare o dată pe an și se reflectă în câteva tabele simple și eficiente. Disponibile mai jos, acestea te ajută să înțelege un pic mai bine discrepanța la nivelul întregii industrii când vine vorba de actualizări de Android și update-uri de securitate. În plus, atrage atenția asupra gadgeturilor care s-ar preta cel mai mult pentru utilizare într-un mediu corporatist, unde vulnerabilitățile de securitate sunt foarte importante.

Indiferent care este criteriul de selecție, telefoanele Nokia produse de HMD Global sunt cele mai bune din orice punct de vedere. Indiferent de prețul de achiziție, acestea se bucură de cele mai recente versiuni de Android la scurt timp după ce sunt lansate de Google. Mai mult decât atât, au parte de actualizări de securitate pe termen lung, cu mult peste media din industria.

counterpoint actualizari de securitate

Punctual, toate telefoane Nokia participante în această analiză rulează Android 10, un pas în față chiar și față de anul trecut, când terminalele HMD Global au fost din nou pe primul loc. În teorie, OnePlus se poate lăuda cu o performanță similară, dar este important de reținut că ”joacă” în competiție cu doar 7 aparate, în loc de 20 de la HMD.

Samsung ocupă poziția a treia în top, dar cu 89% din terminale actualizate, este departe de performanța Nokia. Realme este pe locul patru cu 73%, cu puțin peste Xiaomi și Huawei.

Pe partea de actualizări de securitate servite lunar, HMD este din nou pe prima poziție în top, urmat de OnePlus cu 90%. Performanța Samsung și Huawei este absolut rușinoasă când vine vorba de același criteriu de selecție, cu 22%, respectiv 29% din aparate actualizate regulat. Realme și Xiaomi se descurcă mai bine, cu 70%, respectiv 67%.

counterpoint versiuni android

Într-o perioadă în care durata medie de utilizare a unui smartphone se apropie de 30 de luni în cazul celor mai mulți utilizatori, terminalele Nokia pare să reprezinte o investiție inspirată. 

Clasificate în: