Nimic nu se compară cu nevoia de intimitate, trebuie să recunoaștem. Iar acasă o putem avea cu totul, plus cu un confort inegalabil. IKEA ne demonstrează că există soluții incredibile pentru a transforma locurile în care petrecem cel mai mult timp în veritabile sanctuare intime, doar ale noastre.intimitate

Dacă împarți un spațiu limitat cu o persoană apropiată, poți folosi ELVARLI pentru momentele cand unul dintre voi are nevoie de intimitate.

Noi, toți membrii redacției, avem un lucru în comun: tânjim după intimitate. Altfel spus, facem parte din cei 91% dintre români care văd intimitatea ca pe un drept suprem acasă și nu numai, așa cum se arată în cel de-al șaselea studiu „Life at Home Report”, făcut de IKEA, anul acesta, în 35 de țări, printre care și România. Pentru că satisfacerea acestei nevoi ne ajută să ne găsim calmul, să ne relaxăm în totalitate, dar ne conferă și o bucurie imensă. „Acasă” înseamnă „intimitate” și pentru că aici facem primii pași și ne dezvoltăm, aici trecem prin cele mai multe tipuri de emoții; este și locul pe care îl asociem cu siguranța totală și cu sentimente ca familiaritate și apartenență.

De fapt, raportul ne arată că atunci când nu beneficiem de intimitate, fie ca spațiu fizic, fie că spațiu mental, 60% dintre români experimentează frustrare și 31% – anxietate. 77% dintre români consideră că intimitatea este importantă în menținerea stării de bine, un procent care pe noi ne-a bucurat, mai ales că din paginile raportului am aflat și cât de mult contribuie intimitatea la dezvoltarea personală, la starea de concentrare de la locul de muncă sau în procesul de luare a deciziilor. Dacă îl vei răsfoi, vei afla și cât de mult contribuie starea de intimitate la dezvoltarea relațiilor personale.intimitate

Lucrezi de acasă? Folosește SVALNAS pentru a crea spații separate de birou și pentru a bifa cu succes toate sarcinile de lucru.

În mod surprinzător, raportul ne dezvăluie și că 71% dintre români consideră ca dimensiunile spațiului în care locuim nu contează atât de mult pentru obținerea stării mentale de bine pe care ne-o oferă intimitatea. Pentru că, indiferent dacă împărțim casa cu jumătatea sau cu familia, cu prieteni sau cu oameni noi, contează ca spațiul în care locuim să ne dea sentimentul că deținem controlul, că este sigur și poate fi organizat și amenajat în funcție de propriile nevoi și dorințe.intimitate

Te muți cu cineva special? Chiuvetele separate BRAVIKEN vă vor acorda amândurora spațiul necesar pentru a vă pregăti în baie.

De exemplu, lucrezi de acasă, ca noi, în unele zile? Nicio problemă, poți apela la un despărțitor de cameră, precum SVALNAS, ca să creezi un spațiu liniștit, doar al tău, în care te poți concentra. Împarți garsoniera cu partenerul și, pentru tine, somnul dulce mult aduce? Nimic mai simplu, căci există piese de mobilier, ca ELVARLI, care îți pot conferi echilibrul și confortul perfecte. Pentru copiii tăi fiecare zi este o vacanță? Minunat, le poți face cadou un cort de joacă, în care își pot construi o lume a lor chiar în aceeași cameră cu tine. Și ce te faci atunci când baia este mică și îți trebuie neapărat colțul tău? Și în acest caz există variante de a-ți explora nevoia de intimitate, chiar dacă acel spațiu numai al tău este un sertar.

Intimitatea a devenit o mică bucurie a vieții, este cert. Numai că, odată cu dezvoltarea culturii, cresc și așteptările noastre, deoarece ne dorim un control mai mare al spațiului pe care îl împărțim cu cei dragi. IKEA ține cont de toate aceste aspecte esențiale ale calității vieții și te ajută să ai parte de confortul ideal. „Intimitatea este vitală pentru bunăstarea noastră personală, dar pentru mulți oameni este din ce în ce mai greu s-o dobândească. Acest lucru indică un impact îngrijorător asupra sănătății fizice și mentale, având în vedere că mulți dintre noi se luptă pentru a obține relaxarea, concentrarea, confidențialitatea și libertatea care denotă ideea de intimitate. Casele noastre sunt adesea cele mai bune locuri în care ne putem refugia, dar acestea pot și trebuie să facă mai mult pentru a deveni cu adevărat sanctuarele de care avem nevoie și pe care ni le dorim”, spune Katie McCrory, managerul campaniei „Life at Home”, în cadrul Ingka Group.initimitate

În serile petrecute în familie, copiii vor crea povești aventuroase în interiorul cortului CIRKUSTALT, iar tu vei avea parte de un moment al tău, pentru a urmări un film bun.

Fie că ne referim la clipele în care suntem complet singuri, fie la cele în care împărțim intimitatea cu ceilalți, nu uita că avem nevoie de astfel de momente pentru a ne distra și juca, sau, pur și simplu, pentru recuperare sau relaxare. Intimitatea reprezintă, până la urmă, oxigenul sufletului.

Clasificate în: