Sistemele de încălzire vin la pachet cu o serie de caracteristici care necesită toată atenția noastră atunci când le achiziționăm. O alegere ideală necesită așadar foarte multă analiză în prealabil astfel încât alegerea finală să fie cât mai satisfăcătoare.

Performanțele, consumul precum și rezistența centralei reprezintă câteva dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să-ți cumperi un cazan pe lemne. Nu sunt însă singurele. Ar mai trebui, de asemenea, să te asiguri că vei beneficia de o autonomie cât mai extinsă. Iar în acest sens avem o recomandare pentru tine.

Mai exact, îți recomandăm să optezi pentru o centrală cu ardere tip lumânare. Iar pentru a te convinge că este cea mai bună alegere pe o care o poți face, am decis să vorbim puțin și despre avantajele centralelor pe lemne tip lumanare. Astfel, dacă nu cunoști prea multe informații despre acest tip de ardere, credem că acest articol te va ajuta să descoperi.

Arderea tip lumânare – 4 avantaje importante

Iată așadar 4 dintre cele mai importante avantaje ale arderii tip lumânare. Trebuie să le afli și tu numaidecât:

Autonomie extinsă

Autonomia reprezintă unul dintre motivele pentru care trebuie să îți cumperi și tu o centrală pe lemne cu ardere tip lumânare. Practic, vorbim despre un tip de ardere care durează foarte mult și astfel te vei bucura de mult mai mult confort.

De exemplu, în cazul centralelor pe lemne de la Liepsnele putem vorbi despre o autonomie de până la 30 de ore, ceea ce reprezintă desigur o ardere foarte îndelungată.

Practic, o singură alimentare cu lemne a cazanului îți poate garanta căldură și confort termic mai bine de 24 de ore. Sună bine, nu?

Consum mai bun

Dat fiind faptul că arderea este una lentă, este de la sine înțeles faptul că vei consuma mai puține lemne de foc. Practic, vei obține performanțe mult mai bune cu aceeași cantitate de lemne de foc. Iar asta deoarece nimic nu se risipește. Prin arderea lentă, întregul potențial caloric al lemnului este transformat în căldură pentru locuința ta.

Astfel, vei vedea că după un sezon obișnuit vei rămâne cu lemn de foc și pentru următorul sezon, ceea ce îți va oferi foarte multă satisfacție.

Costuri mai avantajoase pentru căldură

Un alt motiv pentru care ar trebui să optezi pentru o centrală cu ardere tip candle este și faptul că vei reduce considerabil costurile pentru căldură. Iar asta deoarece, după cum bine reiese din paragrafele de mai sus, poți obține mai multă căldură cu mai puțin combustibil.

Este așadar un motiv foarte important pentru care ar trebui să ai în vedere încălzirea cu o centrală termică ce folosește ardere tip lumânare.

Nu vei polua

Trebuie să ne gândim și la mediul înconjurător atunci când ne alegem sistemul de încălzire, iar atunci când facem alegerea finală, să optăm pentru o centrală Liepsnele cu ardere tip lumânare. Recomandăm acest tip de ardere deoarece este prietenos cu mediul înconjurător, iar noxele emise sunt aproape infime.

Acestea sunt așadar 4 avantaje importante ale arderii tip lumânare. Iar dacă te-am convins că trebuie să folosești și tu o astfel de centrală, atunci ar trebui să o cumperi de pe centrale-lemne-liepsnele.ro.

Clasificate în: