Indispensabila in tinutele specifice zilelor reci, caciula este un accesoriu a carei achizitie trebuie neaparat sa o ai in vedere. Cu dublu rol – functional si estetic, alegerea ei poate fi o adevarata provocare.

Ideal este un model calduros, realizat dintr-un material inalt calitativ, care sa iti ofere protectia necesara. Bineinteles, asta nu inseamna ca trebuie sa negliezi partea estetica, detaliu crucial pentru cele care iubesc sa fie in pas cu moda. Nici nu este cazul sa faci un astfel de compromis pentru ca la Pami – un e-shop dedicat publicului larg, gasesti caciuli intr-o varietate de modele. Detaliul preferat? Acestea se potrivesc mai multor forme ale fetei.

Caciula de dama – ce ti se potriveste in functie de forma fetei?

Daca doresti sa achizitionezi o caciula, insa nu vrei sa risti sa pari ridicola cu aceasta, iata de trebuie sa ai in vedere. Caciuli dama in modele variate ai la dispozitie pe Pami.ro.

Asigura-te ca iti pui in valoare trasaturile frumoase ale fetei, optand pentru o caciula prin care sa creezi efectul dorit de ansamblu.

In cazul unei fete cu lungime si latime similara, cu barba rotunjita si obraji proeminenti, ideea este de a cres efectul de subtiere. Modele potrivite pentru forma fetei rotunda sunt caciulile asimetrice, respectiv beretele pentru ca se pot inclina usor. Sunt o alegere buna si caciulile confectionate din lana.   Recomandat este sa eviti orice iti copiaza forma capului pentru ca doar va accentua trasaturile fetei.

Daca ai forma fetei patrata, adica frunte si pometi lati si o linie maxilara proeminenta, atunci interesul tau este sa gasesti o caciula care te ajuta sa iti ingustezi optic fata. In acest caz, indreapta-te cu incredere spre caciulile mai inalte, de tipul celor cu ciucuri sau mot. Totodata sunt alegeri potrivite palariile cu borul inalt, dar si beretele. Pe cat posibil, evita sa porti berete mici sau caciuli fixe.

In schimb, pentru forma fetei triunghiulara – cea cu fruntea lata, linie maxilara nedefinita si pometi proeminenti, e bine sa ai in vedere un model pe care il poti ajusta dupa nevoie. Ideea este un model care te poate ajuta sa camuflezi fruntea lata, deci poti opta pentru caciuli fixe pe cap, dar cu partea de sus usoara.

Forma fetei ovala este cea care nu ridica prea mari probleme in ceea ce priveste alegerea caciulii. Vorbim despre o forma cu o simetrie destul de buna, linia de par rotunda si usor ingusta in partea de jos – adica ce nu te pune in dificultate cand vine vorba despre astfel de alegeri. Orice model este potrivit, atat timp cat nu intinde optic chipul.

Nu in cele din urma, pentru forma fetei usor dreptunghiulara – ingusta si lunga, cu frunte inalta, e recomanda o caciula care te ajuta sa maschezi partea superioara si sa scurtezi fata optic. Alege deci modele mari sau cu urechi. Mai bine evita-le pe cele cu dungi, dar si beretele inguste.

Acum ca stii care sunt criteriile dupa care trebuie sa iti alegi caciula, rasfoieste modelele de pe www.pami.ro si alege-o pe cea care ti se potriveste. Bucura-te apoi de confortul si protectia binemeritate.

Clasificate în: