Pentru nici un parinte nu vine cu bucurie vestea ca al sau copil are probleme de vedere si ca trebuie sa poarte ochelari. Din nefericire insa asta se intampla tot mai frecvent, cauzele fiind dintre cele mai diverse. Tematori fata de ce va fi mai departe, acestia incep sa isi faca tot felul de ganduri legate de viitorul copiilor lor. Ce e drept, este o situatie stresanta, mai ales atunci cand nu este gestionata corespunzator. Fiecare are responsabilitatea de a identifica solutiile cele mai optime pentru copilul sau si sansa la o vedere cat mai sanatoasa.

Odata ce ai intrat in posesia unui diagnostic sigur, iar acesta impune purtarea unor ochelari de vedere, e bine sa te raportezi la prescriptia medicala atunci cand alegi rama ochelarilor, respectiv lentilele. De preferat este ca astfel de operatiuni sa fie efectuate in cadrul unei clinici oftalmologice pentru copii, specializate.

Vei vedea ca nu este o misiune atat de simpla precum ar parea. In fapt procesul alegerii unor rame ochelari copii s-ar putea dovedi mult mai migalos decat te astepti. Sa nu mai punem in calcul si faptul ca sunt sanse ca cei mici sa refuze purtarea ochelarilor, cel putin la scoala cand este in prezenta colegilor. Asta ar fi o problema pentru ca impiedica un progres pozitiv.

Alegerea ramei pentru ochelarii copilului – criterii de urmarit

Iata ce particularitati te vor asigura ca ai gasit rame potrivite pentru copilul tau.

  • Rame flexibile si usoare totodata

Este esentiala o greutate mica a acestora pentru a nu ingreuna purtarea lor. De asemenea, mai ales la varste mai fragede, flexibilitatea este esentiala. Alege deci rame elastice pentru a nu risca sa ramana copilul fara ochelari dupa primele purtari. In functie de varsta copilului tau, gasesti rame flexibile inalt calitative in cadrul magazinului online Ochelaridecopii.ro. Opteaza pentru un model care inglobeaza calitati precum: durabilitatea materialului, rezistenta, dar si elasticitatea. Ai in vedere si daca cel mic este sportiv pentru a alege o rama cu atat mai rezistenta.

Pentru copii ce sunt dependenti de ochelari este bine sa faceti doua perechi. Una va fi de rezerva in caz de apare o urgenta (copilul pierde rama,rama se strica etc).

Foarte important intotdeauna de urmarit este daca bratele ramei sunt flexibile, dar si stabile. Posibilitatea de a-i fixa dupa urechi este iarasi un aspect important de care sa tii cont pentru ca purtarea va fi mai usoara pentru copil.

Pentru a fixa rama bine dupa urechi exista diferite metode.

Luati legatura cu un specialist in domeniul oftalmopediatriei si opticii medicale dedicate copiilor.

  • Materialul ramei

Un material confortabil la purtare este esential. Daca e cazul, opteaza pentru un model hipoalergic. In orice caz, alege materiale rezistente, pentru ca riscul ca acestia sa intre in contact cu o suprafata tare este cu atat mai crescut la copii. Varianta cu balama cu dublu flex la brat, de exemplu, este o alegere excelenta pentru cei mai mici.

Sa nu uiti sa te raportezi intotdeauna la varsta copilului pentru ca ramele sunt concepute in functie de acest criteriu. Desigur, pretul va fi un alt factor care iti va influenta decizia. Atat timp cat este in raport cu o calitate optima, totul este in avantajul copilului tau.

Clasificate în: